fbpx

Home Zorgen voor een goede digitale werkplek

Zorgen voor een goede digitale werkplek

Antivirus & beveiliging

Om jouw computer, laptop of mobiel goed te beveiligen is het installeren van een antivirus & beveiligingssoftware de oplossing. Deze software beschermt jouw privacy, wachtwoorden en bestanden tegen virussen, ransomware, hackers en aanvallers. Daarnaast kan je met deze software ook andere beveiligingsfuncties toevoegen op het gebied van ouderlijk toezicht, veilig bankieren en nog meer.

Overal toegankelijk

Een digitale werkplek moet overal toegankelijk zijn en er moet vanaf elke plek met een internetverbinding gewerkt kunnen worden. Denk aan het schrijven in tekstbestanden, voorbereiden van een presentatie of berekenen van cijfers in Excel. Microsoft Office biedt de mogelijkheid om online aan bestanden te werken. Op deze manier kun je op elk device werken aan bestanden en ben je niet beperkt tot één device. Je kan op deze manier ook met meerdere personen tegelijk aan een bestand werken. Wel zo handig!

VPN-verbinding

Wil je gebruik maken van een openbaar wifinetwerk, maar wel 100% veilig internetten of werken? Een VPN is hiervoor de oplossing! Een VPN is een versleutelde tunnel tussen jouw device en het netwerk. Op deze manier kun je anoniem gebruik maken van een openbaar wifinetwerk en ben je beveiligd tegen hackers.

Wachtwoordmanagement

Om een account goed te beveiligen zijn sterke en moeilijk te kraken wachtwoorden handig, maar soms lastig om te onthouden. Een wachtwoordmanagementprogramma creëert automatisch sterke wachtwoorden en slaat deze online op. Zo zijn al je accounts goed beveiligd en vindt je de inloggegevens makkelijk terug in de online opslag.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive is een clouddienst van Windows om bestanden op te slaan op het internet. Microsoft OneDrive geeft je de mogelijkheid om computerbestanden online te zetten en op iedere andere computer via internet te openen. Je kan bestanden online opslaan en delen met andere personen die jij kent. De online versie van Microsoft OneDrive geeft tevens toegang tot gratis versies van Word, Excel en PowerPoint en werkt op Windows, Android en Apple systemen.

Back-up maken

Een back-up is een reservekopie van bestanden, instellingen en programma’s op een server of computer. Wanneer er iets mis gaat kan deze reservekopie geraadpleegd worden om alles te herstellen naar de oude, dan wel een nieuwe locatie. Een back-up kan zowel online als offline gemaakt worden. Veel programma’s maken tegenwoordig al automatisch een back-up, zoals Office Online, en is dus zeer aan te raden voor bedrijven.

Reggestad ICT helpt bij digitale werkplek!

Reggestad ICT helpt bij het ontwikkelen van de ideale digitale werkplek. Reggestad ICT is dé specialist in het bouwen, onderhouden en beheren van ICT-omgevingen voor het mkb. We richten nieuwe werkplekken in, helpen bij het inrichten van de cloud en lossen problemen op. Dit doen we 24/7 zodat het werk altijd door kan gaan en je nergens naar om hoeft te kijken! Meer informatie over onze specialisatie vind je op de website!