fbpx

Home Waarom moeten we werken in de cloud?

Waarom moeten we werken in de cloud?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te werken in de cloud. Maar waarom eigenlijk? Werken in de cloud biedt veel voordelen. Zo kun je gemakkelijker samenwerken, heb je op elk apparaat toegang en biedt het veiligheid! Ook hoef je geen bestanden meer over en weer te sturen, wat veel tijd bespaart. In deze blog lichten wij een aantal voordelen toe van het werken in de cloud. Lees je mee?

Veiligheid

Cloudleveranciers zijn continu bezig met het optimaliseren van hun beveiliging. Hierdoor is de kans klein dat hackers binnendringen. Aangezien data niet lokaal is opgeslagen, zoals bijvoorbeeld op laptops en harde schijven, is het een risico kleiner dat de data van een Cloud-omgeving lekt. Is jouw laptop gestolen? Dan leidt dit niet automatisch tot een datalek, aangezien er inloggegevens nodig zijn om de Cloud-omgeving te openen. Ook wanneer jouw laptop kapot is gegaan, kun je altijd nog de bestanden openen door via een andere laptop in te loggen.

Makkelijk samenwerken

Het heen en weer sturen van bijlagen kost veel moeite en tijd. Een ander moet het bestand eerst downloaden, openen, aanpassen en vervolgens weer terugsturen. Hierna pas kan jij het bestand weer aanpassen. Dit is erg omslachtig en kan veel gemakkelijker. Door bestanden in de cloud te delen, kan iedereen in dezelfde en laatste versie van het document werken. Je kunt er zelfs tegelijk met je collega’s aanpassingen in doorvoeren. Alle gemaakte wijzigingen worden bijgehouden en standaard opgeslagen. Daarnaast kun je met de chatfunctie eenvoudig contact houden met je collega’s.

Overal bereikbaar

Of je nu thuis, op kantoor, in de bibliotheek of op een andere plek aan de slag wil met je documenten, het is op elke gewenste plek mogelijk wanneer jouw bestanden in de cloud staan! De enige voorwaarde om in de cloud te kunnen werken, is een sterke netwerkverbinding. Doordat je altijd toegang hebt tot de documenten ben je altijd flexibel en kun je zelf bepalen waar en wanneer je aan de slag gaat!

Samenwerken?

Reggestad ICT zorgt ervoor dat iedereen in jouw bedrijf goed kan werken. Onze specialisten hebben veel ervaring met diverse clouddiensten en helpen dan ook graag bij een gedeeltelijke of volledige migratie naar de cloud. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met ons op en wij informeren je graag over onze cloud services.

Contact

Ik ben geen robot

Selecteer het vlak.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.