fbpx

Home Reggestad legt uit: Telefonie

Reggestad legt uit: Telefonie

Op dit moment worden veel medewerkers van bedrijven gedwongen thuis te werken, maar de telefonie is hier vaak nog niet op ingesteld. Bij Reggestad ICT ontzorgen wij bedrijven op het gebied van zakelijke telefonie door op maat samengestelde VoIP-oplossingen. In deze blog leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij de keuze voor een telefoniesysteem en de voordelen van een oplossing op maat.

Het belang van goede telefonie

Telefonie zorgt voor bereikbaarheid. Een goede bereikbaarheid binnen uw bedrijf is in een tijd als deze super belangrijk. Het is 2021, en sinds een jaar werken steeds meer mensen vanuit huis. Door deze ontwikkeling staan (en stonden) veel organisaties voor de uitdaging om een goede bereikbaarheid tussen collega’s en klanten te verwezenlijken. Er moest een oplossing komen dat thuiswerkers gemakkelijk doorverbonden konden worden aan medewerkers op het kantoor, en andersom. En de oplossing hiervoor was en is een telefoniesysteem op maat.

Een telefoniesysteem op maat 

Tegenwoordig bestaan er diverse VoIP-systemen waarmee je simpel en snel kunt schakelen tussen laptop, mobiel en vaste telefoon. Hierbij geldt ook dat de communicatie tussen medewerkers die thuis werken en zij die op kantoor zitten ook soepeler verloopt. Bij de keuze voor een nieuw telefoniesysteem is het belangrijk om de thuiswerkers in het achterhoofd te houden. Niet alle systemen zullen namelijk ingesteld zijn op thuiswerkers. Daarnaast is het goed om na te gaan wat voor instellingen je belangrijk vindt (denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzemenu’s) en van hoeveel kanalen je gebruik wilt maken (vaste telefoon, mobiel, laptop, etc.). 

Waar veel VoIP-oplossingen over beschikken is de mogelijkheid tot het invullen van verschillende telefonie opties. Bijvoorbeeld het instellen van wachtrijen, afgestemde keuzemenu’s en diverse mogelijkheden met voicemail. Bijvoorbeeld een voicemail met MP3 die direct in de mailbox komt. Na het inspreken van een voicemail MP3 komt deze direct als bijlage in de mailbox terecht van de persoon voor wie het bedoeld is. Ideaal, want tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon of tablet bij de hand waar zij hun mailbox kunnen controleren. 

Wat wij ook veel zien en merken is dat een systeem betrouwbaarheid moet uitstralen (en betrouwbaar moet zijn). Met name als u kijkt naar telefoneren vanuit de cloud zonder gebruikt te maken van een dual-SIM. Het moet goed beveiligd zijn zodat er geen gegevens verloren raken of gedeeld worden met derden. 

Altijd bereikbaar door volledige integratie

Je bereikbaarheid versterken kun je dus doen door een volledige integratie van mobiel, laptop en vaste telefoon plaats te laten vinden. Na het laten plaatsvinden van zo’n integratie, word je onder andere automatisch overgeschakeld naar het mobiele netwerk wanneer er een storing is op het vaste telefonienetwerk. Hierdoor ben je echt altijd bereikbaar!

Op het moment zijn veel VoIP-oplossingen zo ingericht dat je flexibel te werk kunt gaan, en bel je met hetzelfde gemak van telefoon naar laptop en andersom. Maar dan komt de keuze welke VoIP-oplossing voor u als bedrijf geschikt is. Deze systemen kunnen namelijk sterk van elkaar variëren. Daarom raden wij aan om deskundigen in te schakelen die samen met u een systeem op maat kunnen realiseren. 

Flexibel telefoneren

Zoals wij hierboven al hebben toegelicht is het verwezenlijken van een gestroomlijnde telefonie (VoIP-oplossing) tegenwoordig snel geregeld. Een ander positieve bijkomstigheid is dat deze systemen tegenwoordig betaalbaar zijn geworden voor iedereen. En dan bedoelen wij ook echt voor iedereen, dus ook voor de MKB’ers onder jullie. 

Wij begrijpen dat het uit handen geven van de telefonie een moeilijke beslissing kan zijn. Het integreren van een nieuw telefoniesysteem vergt wel de nodige kennis en aandacht om het soepel, betrouwbaar en nauwkeurig te laten verlopen. De specialisten van Reggestad ICT kunnen u ondersteunen en helpen bij de zoektocht naar een passend systeem die ingevuld kan worden naar eigen wens. Geen eindeloze zoektocht, maar een complete telefonie-implementatie en ondersteuning door een externe organisatie. Dan geniet je zeker weten van zorgeloos telefoneren. 

Bij Reggestad ICT hebben we een ontzettend uitgebreid assortiment. Daarom kunnen we speciaal voor jou een pakket op maat samenstellen. Jij vraagt en wij leveren.