fbpx

Home Reggestad ICT ondersteunt Pax Kinderhulp

Reggestad ICT ondersteunt Pax Kinderhulp

Zoals elk jaar rond de feestdagen, steunen wij een goed doel. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld 150 cadeautjes voor de Voedselbank aangeschaft. Een resultaat om trots op te zijn, maar ook iets wat smaakte naar meer. Daarom doen we het dit jaar nog een keer, maar voor een ander goed doel, namelijk Pax Kinderhulp.

Pax Kinderhulp

Pax Kinderhulp ondersteunt kwetsbare kinderen en geeft ze de kans om even echt kind te zijn. Dit doen ze door de kinderen vakanties aan te bieden bij Nederlandse vakantiegezinnen of in een groepsaccommodatie in Nederland of in het land van herkomst. Het gaat om kinderen die te maken hebben met schrijnende situaties zoals oorlog, natuurrampen, armoede en sociale achterstand. Sinds de oorlog in Oekraïne is Pax Kinderhulp bijvoorbeeld bezig met het opzetten van kleinschalige projecten voor Oekraïense vluchtelingen. Er wordt hier onder andere materiële hulp aangeboden.

De keuze om ons dit jaar voor Pax Kinderhulp in te zetten, komt niet uit de lucht vallen. De organisatie, ook afkomstig uit Goor, werd door ons al voorzien van een WiFi-inrichting. We hopen in samenwerking met Pax Kinderhulp later nog vele mensen te kunnen helpen.

Sinterklaasintocht?

Wij hebben weer geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende kinderen te helpen. En dat is wat ons betreft zeker gelukt! Uiteindelijk zijn er 160 zakken pepernoten en 224 cadeaus aangeschaft voor de kinderen van Pax Kinderhulp. Het verzamelde speelgoed is een mix voor jong en oud. Zo werd er onder andere lego, puzzels en spelletjes ingeslagen. Tijdens het inslaan van de pepernoten vroegen de supermarktmedewerkers of we een sinterklaasintocht aan het organiseren waren. Maar nee, dit gaat allemaal naar Pax Kinderhulp. Een prachtig doel, vonden ook de supermarktmedewerkers.

Wij van Reggestad ICT hopen dat we met deze actie een heleboel kinderen een leuke, onbezorgde dag hebben bezorgd.