fbpx

Home Reggestad ICT doneert Sinterklaas-speelgoedpakketten aan de voedselbank

Reggestad ICT doneert Sinterklaas-speelgoedpakketten aan de voedselbank

Beperkte vrijheid en financiële zorgen

Door de coronacrisis worden we de afgelopen tijd flink beperkt in onze vrijheid. Niet alleen volwassenen krijgen ermee te maken, maar ook kinderen merken hier de effecten van. Veranderingen op school, minder of helemaal niet langs bij opa en oma en kinderfeestjes die niet door kunnen gaan. Sommige gezinnen krijgen zelfs te maken met financiële problemen, bijvoorbeeld door baanverlies.

De aanmeldingen bij de voedselbanken zijn de afgelopen tijd dan ook flink gestegen. Om deze kinderen en gezinnen een steuntje in de rug te geven en vooral een leuke en gezellige sinterklaasavond te bezorgen, zijn wij op het idee gekomen cadeautjes te verzamelen. Wij gunnen ook deze kinderen namelijk een sinterklaasfeest met cadeautjes.

Voedselbank Twente

Nadat het idee vanuit ons is ontstaan, hebben we de voedselbank van regio Twente Midden benaderd. Zij waren meteen enthousiast en vertelden ons dat er op dit moment 103 gezinnen zijn die gebruikmaken van de voedselbank. Voor de kerstdagen streeft de voedselbank er jaarlijks naar om pakketten voor de gezinnen samen te stellen. Voor dit jaar zijn ze er al in geslaagd om elk gezin te voorzien van een kerstpakket. Maar voor 5 december konden ze zeker nog hulp (lees: cadeautjes) gebruiken! Een reden voor ons om aan de slag te gaan met het verzamelen van speelgoed.

Divers speelgoed

Het speelgoed dat wij verzamelen is een mix voor jong en oud. Denk hierbij aan kleursetjes als potloden en stiften, Playmobil pakketjes en kwaliteitsspellen zoals kwartet. Aan het begin streefden wij ernaar om 130 tot 150 cadeautjes samen te stellen voor 103 gezinnen. Inmiddels hebben wij 150 cadeautjes voor de kinderen verzameld, variërend van Playmobil, Lego, kleurpotloden, stiften, stoepkrijt en spelletjes. Daarnaast hebben we van Digitotaal 30 chocoladeletters toegezegd gekregen. Een heerlijke en welkome toevoeging! Afgelopen week zijn alle cadeautjes en chocoladeletters opgehaald door de vrijwilligers van de voedselbank.

Trots

We zijn als Reggestad ICT enorm trots op de hoeveelheid cadeautjes die we hebben kunnen regelen met behulp van onze partners en wij zijn blij dat we de mensen die zijn aangewezen op de hulp van de voedselbanken hiermee kunnen helpen. We hopen dat de kinderen er veel plezier aan beleven!