fbpx

Home Microsoft 365 Copilot: de mogelijkheden

Microsoft 365 Copilot: de mogelijkheden

Microsoft heeft een nieuwe AI-tool: Copilot. Microsoft Copilot is sinds 15 januari 2024 voor iedereen met een Microsoft 365 account beschikbaar. Je kunt Copilot gratis gebruiken of tegen betaling van een maandelijks bedrag een Pro-versie aanschaffen. Met de gratis versie genereer je bijvoorbeeld eenvoudig teksten en afbeeldingen. De Pro-versie heeft meer opties en kun je samen met de andere Microsoft programma’s gebruiken. In dit blog nemen we je mee in alles wat je over Microsoft Copilot moet weten.

Wat is Microsoft Copilot?

Copilot maakt content op basis van AI (Artificial Intelligence), vergelijkbaar met ChatGPT dus. Voorheen was Copilot alleen tegen betaling beschikbaar voor bedrijven met een zakelijk Microsoft 365 account. Tegenwoordig is Copilot voor iedereen met een Microsoft-account gratis te gebruiken, zowel persoonlijk als zakelijk. Het kan je bijvoorbeeld helpen met het genereren en samenvatten van teksten, het maken van afbeeldingen en het bedenken van recepten en workouts. 

Microsoft Copilot Pro

Voor mensen of bedrijven die meer opties willen, heeft Microsoft ook een Pro-versie uitgebracht. Voor $ 20 per gebruiker per maand, kun je gebruikmaken van GPT-4 Turbo en een AI-afbeelding generator met 100 boosts per dag. Hiermee kun je nog sneller en beter afbeeldingen genereren. Het extra voordeel van Microsoft Copilot Pro is dat je het kunt gebruiken in combinatie met de andere Microsoft programma’s zoals Word, PowerPoint, Excel, Outlook en Teams. Hoe dit werkt? Je koopt het programma Microsoft Copilot Pro. Vervolgens open je een Microsoft programma, bijvoorbeeld PowerPoint. Klik op het icoontje van Copilot, waarna er een venster in beeld verschijnt. Nu kun je Copilot een vraag stellen, bijvoorbeeld: “Maak een presentatie en verwerk daarin de informatie van document X”. Selecteer het juiste document en voeg deze toe aan je bericht in Copilot. Copilot maakt binnen enkele seconden een visueel aantrekkelijke presentatie met daarin de juiste informatie.

Voor- en nadelen

Dit programma kan je erg veel tijd besparen met het vinden van inspiratie en het maken van opzetten voor bijvoorbeeld presentaties. Anderzijds is en blijft het natuurlijk AI. Daarom is het belangrijk dat je de informatie die Copilot genereert zelf controleert op zinsopbouw, feitelijke informatie en andere waarheden. Copilot maakt de content inhoud op basis van taalpatronen die op het internet zijn gevonden, waardoor de resultaten die Copilot geeft soms veel op al bestaande content kan lijken. Zeker wanneer anderen een vergelijkbare vraag hebben gesteld. Een mooie tool die je helpt dus, maar waar je in gebruik zeker nog wel kritisch op mag zijn.

Hulp nodig bij Microsoft?

Ben je benieuwd wat Microsoft Copilot kan betekenen voor jou of jouw organisatie? We helpen je graag met alle vragen die je hebt over Microsoft en de programma’s. Neem contact met ons op via 0547 – 273 363 of stuur een mail naar info@reggestad.nl.