fbpx

Home ICT voorzieningen voor Oekraïense vluchtelingen

ICT voorzieningen voor Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Hof van Twente heeft momenteel ruimte om 130 Oekraïense vluchtelingen op te vangen op dertien locaties. De gemeente helpt deze mensen met huisvesting en daarnaast met een andere belangrijke levensbehoefte: een goed werkende internetverbinding. Hierdoor kunnen ze contact houden met het thuisfront in Oekraïne en op de hoogte blijven van de situatie in het land. Wij mochten de gemeente helpen met de inrichting daarvan.

''We zijn Reggestad ICT heel dankbaar dat zij ons willen helpen''

Berryl Michel, Gemeente Hof van Twente

Samenwerken voor een goed doel

Frits Bauhuis van Reggestad ICT vertelt: “De gemeente wilde graag een lokaal ICT-bedrijf hierbij betrekken, vandaar dat wij zijn gevraagd hierbij te helpen. Natuurlijk werken we hier graag aan mee! Wij hebben voor een aantal locaties de ICT-voorzieningen mogen verzorgen. Hierbij moet je denken aan het aanleggen en aansluiten van internet en glasvezel en het verzorgen van tv-aansluitingen en mobiele abonnementen. Veel kinderen volgen nu online les om hun kennis bij te houden. Zij moeten dan wel een goedwerkende verbinding hebben. De meeste Oekraïners streamen via een Chromecast hun eigen zenders om zo op de hoogte te blijven van de situatie in hun land, maar we regelen ook een tv-aansluiting voor degene die dat graag wil.”

''Ik ben blij dat we op deze manier iets voor deze mensen kunnen betekenen.''

Frits Bauhuis, Reggestad ICT

Voorziene locaties

“We hebben onder andere het voormalige politiebureau in Goor voorzien van internet, glasvezel en tv-aansluitingen. De locaties in Markelo, Diepenheim, Delden, Bentelo en op landgoed Twickel hebben wij voorzien van internet en glasvezel. Er is een mogelijkheid dat er in de gemeente nog meer woningen vrijkomen voor de vluchtelingen. Ook dan stellen wij ons graag weer beschikbaar om de woningen te voorzien van de nodige ict-behoeften.”